Vintern ha kommit för att stanna

Vintern och snön lyser med sin frånvaro, här på hemsidan har den dock kommit för att stanna i några månader! Tur att inte hundarna är så väderfixerade, de verkar vara lika glada oavsett om det är snö eller gyttjefyllda diken de attackerar under våra dagliga promenader, mindre glad är ju vi som ständigt får torka hundar och tvätta handukar på löpande band.

Genomgången MH

I morse styrde vi kosan mot Timrå bk i hällande regn! Cindy skulle nämligen genomgå mentalbeskrivning, vi var första startande av dagens hundar och regnet öste ner. Cindy tog det hela med ro fram tills att vi träffade på spökena. Då blev det fart i henne. Hon försökte till varje pris att skrämma iväg dessa spöken, men de ville inte ge sig utan kom bara närmre och närmre! När hon fattade att spöken inte finns på riktigt utan att det var människor där under kunde hon fortsätta som vanligt. Cindy fick en 1:a på skottet. Resultatet kommer att finnas på Skk hunddata så småningom!

Fiskja Bondens Ampere, alias Bertil har varit på utställning!

Jätte grattis till Bertil och hans familj, Bertil var nämligen på sin första utställning uppe i Ö-vik. Arrangör var Mittlabben, dömde gjorde Lena Hägglund & Susanne Nilsson. Bertil skötte sig exemplariskt, och det hela slutade med att Bertil blev BIS VALP! Jätte kul!


Fotograf: Maria Hansson

Äntligen tillbaka!

Naturfenomenet Åskan passade på att göra ett hembesök hos oss i sommar. Det besöket kostade oss dator, router, modem och diverse andra prylar man lärt sig att leva med! Nu är vi fullt utrustade igen. Cindy och Sandor har startat i öppenklass Viltspår med varierande resultat. Sandor har fått en 2:a o en 3:a. Cindy har fått en 1:a och 2 st 3Gaspr, sedan startade Älgjakten här uppe och spårandet fick vila. Vi får se när dessa aktiviteter startas upp igen.

Grattis till Cindy & Sandor

I går den 17 juli startade Cindy & Sandor på viltspårsprov/anlagsklass i Sundsvall. Bägge hundarna blev godkända.Happy

Vera i apporteringstagen

För att se våran Vera klicka här.

El-kullens valpköpare finns nu på hemsidan!

Fyra veckor har gått sedan första valpen lämnade oss, vi har nu lagt ut valparna i den ordning allteftersom de flyttat till sina nya familjer! Sista valpen Alfred f.d Dino flyttade till Sundsvall igår! För er som funderar på att gå valpkurs finns även SSRK som ett bra alternativ till SBK. Fortsätt gärna att höra av er både i mot och medgång! Det är alltid kul att höra hur det går!
Kom precis på att våran Vera inte är med i bildgalleriet, lägger till henne när tillfälle gesHappy För att se bilderna klicka på
valpkull!

Svarta hanvalpen "Dino" söker nytt hemValparna försvann en efter en till sina nya hem! Det kändes både skönt och ledsamt när de försvann en efter en. Helt tomt blev det ju inte eftersom det var två valpar kvar. Dvs en tikvalp som skall bo kvar här hos oss, och en hane som vi lovade att ha kvar tills den 9/6 då skolan slutade.

 
När sista hanvalpen lämnade oss på skolavslutningen kunde jag ägna mig helt åt lill Vera. Det varade endast i 3 dagar då jag fick ett telefonsamtal av valpköparen.
 
Hej det är ..... kan ni ta till baka Dino han är så jobbig! Jag trodde hon skämtade först, så jag var bara tyst, och frågade sedan.
På vilket sätt är han jobbig? Hör och häpna, vad får jag för svar:Jo.Han lyder mig inte! Vaa, vad menar du?
Jo, han kommer inte när jag ropar! Och jag måste passa på honom hela tiden!

Detta telefonsamtal avslutades med att jag lovade att komma hem till dom så fort jag avslutat ett möte som jag var på väg till!
 
Jag köpte genast tillbaka detta underbara charmtroll, och jag lovar han kommer som ett skott när jag ropar! För att inte tala om hur snabbt han kommer när jag visslar med pipan! Vi har även hunnit varit ut i sök- skogen och gissa om han tycker det är roligt! Han är så charmig att jag dragit mig för att annonsera ut honom, vilket jag inte kan skjuta upp längre, så en följande liten beskrivning är på plats utifall att ni läser detta och skulle ha något lämpligt hem till honom.
 
En underbar liten svart krabat som lystrar till namnet Dino. Om ni sett familjen Flinta och deras Dino, förstår ni precis vad jag pratar om!
För närmare bekantskap är ni välkomna hem till oss så får ni själva se han in action....

Valparna är veterinärbesiktigade

I dag har vi haft besök av Veterinären som gick igenom alla valparna. Alla gick igenom med ua, veterinären berömde hullet och det glada humöretHappy Passade på att ta lite nya bilder som ligger i valpgalleriet. Valparna var ganska trötta efter dagens övningar, skönt eftersom regnet vräker ner och de inte kan vistas ute!

Fiskja Bondens El-kull

Valparna är nu registrerade och har därmed fått sina officiella namn! Namnen grundas på att det gick "hett" till vid parningen! Det vill säga: Föräldradjuren fick till det vid en motorvärmarsladd, så min sambo fick skynda sig att lyfta upp sladden så att de inte skulle trassla in sig! Dessutom så finns det ytterligare kopplingar mellan el och hundar. Det är nästintill omöjligt att leva utan dessa underbara ting!

Hanar: Fiskja Bondens Ampere, Bosch, Hertz, Osram, Watt.
Tikar: Fiskja Bondens Luma, Bellalux, Novaline, Attika, Defa.

Nytt bildspel, valparna 6 veckor

Våren har kommit till Fiskja!

Nu har våren kommit och vintern är bortstädad från hemsidan i alla fallHappy (Bilden utbytt). Själva vårstädningen ute på gården får vänta till regn och blåst upphört eftersom små ligisterna inte kan vara ute i det ostadiga vår vädret! De får nöja sig med att röja av sig inne, och det gör de med besked! Deras favorit leksak består av en färgglad keps som alla givetvis vill ha samtidigt!

Valparna har nu hunnit bli fyra veckor och fem dagar, i lördags var det premiärdax för valparnas utevistelse. De blev som kalvar på grönbete, det puffades och buffades, stojades och skojades så det stod härliga till! Valpgalleriet är påfyllt med nya valpbilder

Valparna växer och blir äldre

I morgon den 3 maj blir valparna 4 veckor, andra avmaskningen är gjord. Menyn är numera utökad med mannagryns gröt blandad med en ägg gula, mums! (Tycker valparna alltsåWinking. Några nya valpbilder i valpgalleriet.

Första valpfilmen

En ny liten film på valparna. Filmen om Sandor och gårdens djur tillfälligt borttagna.

Lamm 2006


Nu börjar vi närma oss slutet på lammningen, vi har fått många fina lamm i varierande färger. Det finns nya kort på lammen i Får/Bildgalleri

Nöjda och mätta


Valparna har nu blivit 11 dagar gamla, den första avmaskningen är avklarad. Efteråt såg det ut som de hade ätit vaniljkräm, gissa om de var söta. Telningarna har också börjat ta sina första stapplande steg, dessutom är Cindys "mjöklbar" öppen dygnet runt så valparna dricker sig "fulla" varje dag sedan ser man bara zzzz...zzzzz...zzzzz.. valpar.

Valparna är födda, 5/4!


Valparna kom planenligt den 5/4, på min födelsedag! Det är 10 stycken pigga, hungriga krabater! 6 st gula, fördelat på 3 hanar o 3 tikar. 4 svarta ,varav 2 är hanar och 2 tikar.
Med reservation för skrivfel pga sömnbristHappy Obs, Cindy stortrivs i mammarollen, hon får nämligen ganska mycket mer mat för att kunna utfodra de små telningarna

Sandor har genomgått mentalbeskrivning

Den 1 april fick jag luras och skoja ordentligt med min hund. Då genom gick vi nämligen Mh på Oxelösunds brukshunds klubb!
Med strålande sol och mycket trevliga människor/funktionärer runt om kring så försvann dagen i ett nafsHappy
Så här med facit i hand så undrar jag vem som behöver genomgå en mentalbeskrivning, allt finns nämligen på filmSad
även min röst! Så det är svårt att bortförklara vissa sekvenser när jag inte förstår den enklaste instruktionen ifrån testledaren.
Nu är det i alla fall över! Happy 1:a på skottet, resten finns att läsa på skk hunddata så småningom! s66029/2004

Rosa har lammat!


Natten till lördagen kom dom första lammen! Rosa hade klarat lammningen själv, så det var bara för Gunnar att flytta mamma och lamm till eget bo=lugn & ro. Det blev ett bagg och tacklamm. Nu är det bara 29 tackor kvar som ska lamma.....

I väntans tider...


Cindys mage växer o växer... Nu är det endast 12 dagar kvar innan småttingarna kommer.
Valpningen beräknas ske den 5 april.

Ny film. Vi bor på landet...

Teknikens under, det är så kul att göra dessa filmsnuttar. Å så enkelt! Endast ettor och nollor ut genom telefonjacketHappy
Ännu enklare när man har en dator intresserad sambo som sköter om det hela. Stort tack Gunnar! /Annette

Made on a Mac

Uppdateringar/ Nyheter

Här kommer jag lägga in nya händelser som sker på hemsidan